Av: Trond Simen Mundal Nesset

Sander – Trysil 3-1 (2-0)

Sander (4-3-3): Petter Rønningen – Oskar Hatten Engerbakk, Bjørn Erik Krogh Gerson, Marius Ellingsen, Morten Saugnes – Jonas Skulstad, Vegard Amundsen (c), Joakim Fjeld – Jon Olav Amundsen, Andreas Lundgren, Jim Helstad

Benyttede innbyttere: Noah Veiby, Than Nimjitnorm Schjetne, Didrik Nylend

Mål Sander: Bjørn Erik, Andreas L, Joakim

Gult kort Sander: Morten, Joakim, Andreas L, Vegard

Sander fikk lørdag besøk av langveisfarende Trysil, som sto med 2 seire av 2 mulige, blant annet en meget sterk borteseier mot HamKam 2. Trysil har hentet flere spillere før denne sesongen, blant annet fra naboklubben Nybergsund, og satser hardt, så det var knyttet stor spenning til hvordan Sandergutta ville takle denne utfordringen.

Etter å ha ridd av et lite Trysil-press innledningsvis, var det Sander som tok ledelsen etter 5 minutters spill. En corner fra venstre ble gjennomført etter en innøvd variant, der Oskar slo lavt inn i feltet til Andreas som møtte fra første stolpe. Han snurret rundt og slo et hardt innlegg foran mål, der Bjørn Erik kom løpende og enkelt satte inn sitt første mål i obligatorisk kamp for Sander. 1-0!

Trysil hadde mest ball i kampen, men skapte ikke veldig mange farligheter. Petter gjorde en god redning fra skrått hold etter cirka et kvarter, og noen minutter senere var det Sanders tur igjen. Joakim ble spilt gjennom, og rakk akkurat ballen før Trysils keeper. Dermed ble det en felling, straffe og Andreas gjorde seg klar. Han sendte keeper en vei og ballen den andre, og dermed sto det 2-0 – som også holdt seg til pause.

Den andre omgangen var ikke mange minuttene gammel da Trysil reduserte, og sørget for ny spenning. Flott spill ledet til et innlegg fra høyrekanten, som en uheldig Jon Olav headet utagbart forbi egen keeper. På 2-1 var det selvfølgelig en nervøs stemning på Sandermoen, og utpå banen var det gjennom hele kampen relativt høy temperatur – ikke bare på grunn av den strålende mai-sola. Sander fikk fire gule kort, Trysil hadde tre før halvtimen (og fikk flere, men undertegnede sluttet å telle). Det ble dermed en litt oppstykket kamp, og flere kort enn klare målsjanser, men Sander hadde en trippelmulighet etter drøye timen, men Trysil klarte på et eller annet vis å holde ballen ute.

Dermed levde kampen helt inn, men på overtid skulle den endelige avgjørelsen falle. Morten slo et frispark høyt inn i feltet, og innbytter Didrik gikk i duell med Trysils keeper – og vant! Ballen ramlet ned i beina til Joakim, som enkelt satte ballen i det tomme buret. 3-1, og en deilig seier for Sandergutta var i boks.

Dermed har Sander 7 poeng av 9 mulige før lokaloppgjøret mot Eidskog neste uke. Den kampen spilles på Magnor førstkommende onsdag, med avspark 19:00.

PS: På kampen lørdag hadde Sandermoen besøk av en ekte «groundhopper», Marius Helgå. Han har skrevet noen ord om kampen, og har i tillegg klart å fange alle Sanders mål på film. Det finner du her!

Legg igjen en kommentar