Av: Trond Simen Mundal Nesset

Sander – Furnes 4-0 (3-0)

Sander (4-3-3): Petter Rønningen (c) – Oskar Hatten Engerbakk, Bjørn Erik Krogh Gerson, Marius Ellingsen, Morten Saugnes – Jon Olav Amundsen, Jonas Skulstad, Joakim Fjeld – Johnny Trøsberget, Andreas Lundgren, Jim Helstad

Benyttede innbyttere: Ole Saugnes, Than Nimjitnorm Schjetne, Anders Fonstad, Andreas Branes

Mål Sander: Andreas L, Johnny, Joakim, Jim

Gult kort Sander: Ole, Joakim, Marius

Etter å ha åpnet serien med sterke 0-0 borte mot HamKam 2 onsdag kveld, tok Sander lørdag imot Furnes til årets første hjemmekamp. En ny smultring bakover kombinert med fire scoringer rett vei sørget for 4-0 og årets første 3-poenger. Bildet øverst i saken var nok et forsøk på å samle de fire målscorerne samt Bjørn Erik, som av en lokal jury ble kåret til Sanders beste, men Oskar snek seg med i stedet for Johnny. For ordens skyld, siden fire av fem er nye på laget før årets sesong: Fra venstre mot høyre sitter Joakim, Andreas L, Jim, Oskar og Bjørn Erik.

Det ble tidlig klart at Sander ønsket å stå høyt og legge press på motstanderne fra Hamar, og det var hjemmelaget som skapte farlighetene til å begynne med. Dette resulterte også i en del dødballer, og etter et kvarter ble det også uttelling på en av disse. Et frispark ble lagt inn i feltet, traff en Furnes-spiller i duell og spratt inn mot mål, der Lundgren dukket opp på ekte målsnik-vis og sørget for Sanders første tellende scoring i 2018. Bare minutter senere var Sander på farten igjen, denne gang slo Joakim en flott ball i bakrom, som Johnny på andre forsøk fikk satt i nettet. 2-0 etter knappe 20 minutter må kalles en ok start på årets første hjemmekamp!

Furnes klarte nesten å svare på direkten, men headingen etter en corner traff heldigvis for Sander kun stolpen bak Petter. Jim fikk deretter en monstermulighet da han stjal ballen fra bakerste mann hos Furnes, som i tillegg skled slik at Jim fikk en hel banehalvdel mutters alene. Det resulterte dessverre bare i en chip rett i armene på keeper, men Jim skulle få sin revansje… Like før pause økte Sander uansett til 3-0, da et frispark fra hjørnet av 16 ble slått hardt inn mot første stolpe av Morten, og Joakim fikk slengt frem en tå og nærmest avgjort kampen til pause.

Andre omgang ble naturlig nok mindre hendelsesrik, men Jim sto for kanskje kampens høydepunkt. Han og Joakim klarte i kombinasjon å stjele ballen på midtstreken, og Jim førte ballen opp langs venstresiden. Vel fremme ved 16 fant han ingen bedre alternativer enn å skyte – og det er ikke så rart, når man har en slik skuddfot! Keeper hørte bare suset av ballen da den passerte på sin vei opp i lengste hjørne, og dermed 4-0 – som også ble sluttresultatet.

En overbevisende første hjemmekamp, og dersom du gikk glipp av den får du en ny sjanse allerede førstkommende lørdag, når Trysil kommer på langtur til Sandermoen. Avspark er 13:00, møt opp!

PS: Vi tar med som en «fun fact»: Alle spillerne som ble byttet ut for Sander lørdag hadde fornavn som begynner på J: Jonas S, Jim, Johnny og Jon Olav.

Legg igjen en kommentar