Av: Trond Simen Mundal Nesset

Moelven – Sander 1-3 (0-3)

Sander (4-3-3): Magnus Sæther – Runar Nordheim, Marius Ellingsen, Jonas Skulstad, Fredrik Olsson – Tommy Nordheim, Vegard Amundsen (c), Lars Erik Fremming – John Andreas Kongsrud Halvorsen, Trond Simen Mundal Nesset, Morten Saugnes

Benyttede innbyttere: Didrik Nylend, Ole Saugnes, Sigurd Fonstad

Mål Sander: Johnna (2), Trond Simen

Gult kort Sander: Marius, Tommy

Sander spilte tirsdag kveld sin første seriekamp i høstsesongen, da de besøkte tabellnabo Moelven. Etter en effektiv førsteomgang ledet Sander 3-0 til pause, og kontrollerte inn en solid borteseier i andre omgang – Moelvens redusering var kun et trøstemål etter straffespark på overtid. Dermed passerte Sander Moelven på bedre målforskjell, og ligger som nummer 6 på tabellen når alle lag unntatt Eidskog har spilt 11 kamper.

Moelven åpnet best, og kunne fort ha tatt ledelsen i løpet av kampens første tjue minutter. Men Sander fikk organisert seg, og etter en av ganske mange Moelven-cornere kom kampens første scoring – på kontring. Ballen ble headet ut, Tommy fant Johnna som gjorde en god jobb med å holde på ballen, la igjen til Trond Simen som igjen fant Johnna. Derfra og inn var det mye arbeid som gjenstod, men Johnna gjorde jobben selv, og plasserte flott inn 1-0 ved lengste stolpe.

10 minutter senere var Johnna på farten igjen, denne gangen fikk han ballen fra Tommy etter et innkast på høyresiden. Heller ikke denne gangen kan vi si det var en ferdigscoret pasning, og Johnna gjorde nok en flott jobb før han plasserte et langskudd utagbart oppe i hjørnet. 3-0 kom ikke lenge etter, da Jonas slo en lang ball opp i bakrom, kanskje mer en klarering enn en pasning. Moelvens stopper så ut til å ha kontroll, men feilberegnet og lot Trond Simen få kjempe til seg ballen og sette inn Sanders tredje.

Andre omgang ble forutsigbart nok preget av et hjemmelag som måtte fremover, og et Sander-lag som kunne kjøre kontringer. Både Johnna, Tommy, Trond Simen, Didrik og Sigurd hadde gode muligheter til å øke ledelsen, men det ble ikke flere bortemål, noe som alt i alt var greit med tanke på effektiviteten fra første omgang, da kun Runar kunne/burde scoret i tillegg til de tre mulighetene som gikk inn. I stedet fikk altså Moelven en redusering på overtid, da en angriper gikk i bakken i feltet. Men det var for lite for sent for hjemmelaget, og Sander fikk revansje for 1-2-tapet på Sandermoen i serieåpningen.

Les hva lokalfotballbloggen på kil.no skriver om kampen her.

Neste kamp for herrene er allerede førstkommende lørdag, da de tar den lange bussturen til Engerdal. Avspark er 15:00.

Legg igjen en kommentar