Valdres/Fagernes/Aurdal/Leira-Sander/Skarnes 3-3 (2-0) 08.05.2016

Etter en hyggelig helg i Fagernes med overnatting og annen moro, var det tid for årets første bortekamp på Blåbærmyra i Valdres. Det er mye sykdom og skader i troppen for tiden, men det setter ingen demper på det gode humøret og lagmoralen.

Første omgang var svak fra vår side. Valdres tok initiativet i kampen og tok ledelsen allerede i det 3. spilleminuttet. Ball i bakrom på en rask spiss, og vips så stod det 1-0. Det var sånn det så ut i første omgang. De var flinke til å utnytte hurtigheten til spissen sin, mens vi slet med å få tak på midtbanen og få satt en stopper for disse oppspillene bak forsvaret vårt. Noen minutter etter scoringen var de nære på å øke etter et farlig skudd like over. Det var en litt uryddig omgang, men Valdres hadde initiativet. Vi hadde et par brukbare skuddmuligheter, blant annet et flott frispark fra Mari som keeper måtte gi retur på. Der var det dessverre ingen Sander-spillere frampå. Det var mye nesten for vår del, men den avgjørende pasningen satt sjelden. Valdres fortsatte å mate spissen, og i det 27. spilleminuttet gjorde hun sitt og lagets andre mål for dagen. Samme oppskrift, men denne gangen reddet Emma det første forsøket. Hun måtte dessverre gi retur som enkelt ble satt i åpent mål. Bare noen minutter senere var deres spiss fryktelig nære hat-trick, men da viste Emma frem en herlig beinparade. Valdres ledet fortjent til pause. Vi manglet mye i duellspillet og i pasningsspillet, men muligheten for å snu kampen var absolutt til stede hvis vi kunne klare å løfte oss noen hakk.

Motgangen fortsatte nesten umiddelbart etter at dommeren hadde satt igang andre omgang. Valdres hadde satt innpå en ny piss, men hun var minst like farlig. Allerede i det 47. spilleminuttet gjorde hun 3-0 etter en flott avslutning i Emmas lengste hjørne. Nå så det litt mørkt ut, men det gjelder å ikke gi seg. Aldri! Vi begynte sakte, men sikkert å våkne. Noen minutter etter 3-0 scoringen kom Åshild gjennom og hadde en gyllen sjanse, men hun ventet litt for lenge med avslutningen og sjansen ble avverget. Ca. kvarteret ut i omgangen var det nære på igjen for Valdres. Frispark i tverrliggeren. Puh! I det 65. spilleminuttet startet opphentingen. Åshild dro seg fint inn i banen fra høyresiden og plasserte ballen ned til høyre for keeper fra ca. 16 meter. 3-1! Vi hadde så vidt begynt å ta over litt ved dette tidspunktet, mens Valdres begynte nok å bli slitne. Før 3-1 scoringen gikk vi over til 4-4-2. Det ga Stine og Mari bedre arbeidsvilkår på midten og vi fikk mer trykk lengst frem med 2 spisser. Allikevel så var Valdres ufattelig nære 4-1, ved to anledninger. Den «nye» spissen truet i bakrom når sjansene bød seg. I løpet av de 10 minuttene etter reduseringen, var hun alene gjennom to ganger, men Emma var strålende begge gangene. Den ene gangen ble det en retur, men Valdres-spissen satte ballen utenfor på åpent mål. Da var det mange dype sukk i Sander-leiren. Herfra og ut var det vi som  var best og ting så mye bedre ut på alle måter. Vi vant dueller, fikk til et bra pasningsspill og produserte livsfarlige dødballer. I det 76. spilleminttet stanget Nina inn en perfekt corner fra Mari og håpet om poeng var større enn noen gang tidligere under kampen. Nå var det vilje og guts i jentene og det ga resultater. I det 79. spilleminuttet var det nok en gang duket for en dødball fra Mari. Denne gangen et frispark som ble slått inn i boksen. Stine vant førsteballen og Isabell håndterte nedfallsfrukten på best mulig måte. 3-3 var et faktum og jeg tror alle på benken glemte både sykdom og skader i noen sekunder. Det hadde sett fryktelig tungt ut, men vi hadde faktisk greid å snu 0-3 til 3-3! De siste 10-12 minuttene hadde vi ganske bra kontroll og bare et par minutter før slutt var vi nære på å stjele alle poengene. Elisabeth hadde en ganske feit sjanse fra 10 meter, men ryggsekken var for tung.

Jeg tror at vi alle ser sånn på det at vi vant ett poeng i denne kampen. Valdres kunne fort ha gått opp i 4-1 ledelse, og da hadde det kanskje blitt for tøft. Uansett så viste vi en herlig lagmoral i andre omgang, noe som ga oss dette poenget som er så mye bedre enn ingen poeng. Hardt for hjertet til oss som ser på, men en god opplevelse.

Neste kamp går også borte. Den 19. mai reiser vi på besøk til Storhamar og søker ny spenning.

Lagoppstilling (4-5-1): Emma Kvello – Kristin Ullern, Nina Harstad, Nora Larsen, Andrea Østhagen – Åshild T. Vatne, Mari Indgjerdingen, Stine Engebretsen, Elisabeth Myhrer, Frida Løkken – Isabell Johansen

På benken: Marita Bråten, Marte Gigernes

Målene:

1-0: 3 m.

2-0: 27 m.

3-0: 47 m.

3-1: Åshild (Mari), 65 m.

3-2: Nina (Mari), 76 m.

3-3: Isabell (Stine), 79 m.

 

Gult kort: Marita Bråten

 

Annelene K :)

Ett svar til “Strålende opphenting ga ett poeng.”

  1. Tor Arne sier:

    Gratulerer med en flott opphenting! Jeg er ganske sikker på at stemningen var atskillig bedre hos dere enn blant gutta etter helgas langturer..
    Tusen takk for detaljerte kamprapporter – det blir så mye mer moro for spillere og andre interesserte når det gjøres på denne måten – supert!

Legg igjen en kommentar