Av: Trond Simen Nesset

Foto: Anders Walberg Nilssen, Glåmdalen

Sander – Galterud 8-2 (5-2)

Sander (4-3-3): Petter Rønningen – Marcus Bjørnerud, Jonas Skulstad, Joakim Fjeld, Fredrik Olsson – Didrik Nylend, Vegard Amundsen (c), Morten Saugnes – Marius Ellingsen, Robin Radford, Trond Simen Nesset

Benyttede innbyttere: Julian Münster, Marius Markussen, Ole Saugnes, Runar Nordheim, Markus Nikolaisen

Mål Sander: Trond Simen (4), Olsson, Robin (2), Markus

Gult kort Sander: Ingen – for andre gang på to kamper mot Galterud i år!

Lørdag var dagen alt skulle avgjøres i årets 4.divisjon for Sanders herrelag. Ved å slå naborival Galterud ville Sander ikke bare bevise en gang for alle hvem som er storebror i Odalen, men også gi Trysil en umulig oppgave med å hente inn tolv plussmål i sin kamp borte mot Eidskog, og dermed rykke rett opp igjen til 3.divisjon. Og lørdag ble alt avgjort – om enn på en litt annen måte enn man hadde trodd. Trysil stilte aldri lag til sin kamp, og dermed var Sander i realiteten rykket opp før avspark mot Galterud – det eneste som kunne hindre det, var et tap med 16 måls margin eller mer.

En hvilken som helst annen kamp hadde da fått en følelse av å være et pliktløp – men ikke kamper mellom Sander og Galterud. Gutta skulle ut og vise at det ikke hadde spilt noen rolle om Trysil hadde vunnet sin kamp, de skulle vise at de var avdelingens beste lag, og de skulle ikke minst sørge for 6 poeng av 6 mulige mot Galterud og Odalsherredømme. Da passet det litt dårlig at Galterud gikk opp i både 0-1 og 0-2… Sløvt duellspill i egen boks ga Galteruds Jo Nysæther to sjanser som han omsatte i to mål, og dermed 0-2 etter drøye kvarteret. Skulle det bli 16-måls-tap likevel?

Nei, det skulle ikke det. 2-0 er en farlig ledelse, og Sander ristet av seg åpningssjokket, begynte å spille fotball slik bare de kan i avdelingen, og scoret etter hvert også mål. På 0-1 var det heading i tverrligger og annullert heading i mål, og headinger skulle det bli flere av. Julian, Morten og Olsson brukte venstrebeinene sine en gang hver til å servere Trond Simen i feltet, og tre hodestøt senere var kampen snudd til 3-2. Da fant Olsson ut at venstrebein like gjerne kan brukes til å sende ballen direkte i mål, og plasserte et frispark flott i lengste hjørne. Robin, som på dette tidspunktet var likt med Trond Simen på toppscorerlista, viste at også han kunne bruke hodet, og headet Marcus’ innlegg flott inn like før pause. 5-2 til pause, og kampen var kjørt.

Sander fortsatte trykket også i den andre omgangen, og Morten noterte seg for nok en målgivende da Robin satte sitt andre for dagen, etter en flott opprulling på venstresiden. Også Julian ville ha to assists, og serverte Trond Simen hans fjerde for dagen om lag halvveis i omgangen. Verken Robin eller Trond Simen scoret flere etter dette, og dermed er Robin Sanders toppscorer i serien 2015. Årets siste seriescoring kom fra innbytter Markus, da han var på alerten og sendte en retur fra et Robin-skudd i mål og fastsatte sluttresultatet til 8-2.

Dermed spilte det ingen rolle at Trysil aldri møtte til kamp – Sander rykker velfortjent rett opp igjen til 3.divisjon!

Ett svar til “Storseier og opprykk!”

 1. Tor Arne sier:

  Jeeeezez – snakk om å gjøre folk nervøs.
  Jeg satt og ladet opp til landskamp på Ullevål og fikk nesten hjerteinfarkt når jeg fikk melding om at Galterud ledet med to mål etter et kvarter. Og det med at Trysil ikke stilte lag i siste seriekamp kunne selvsagt ikke være annet enn en bløff.
  Men verden kom raskt i balanse igjen, og takk og pris for det. Gratulerer så mye med opprykk!
  Og tusen takk for mange gode og detaljerte referater fra kampene – artig å følge med!
  Ekstra pluss for å feie Galterud av banen to ganger i år :)

Legg igjen en kommentar