Av: Trond Simen Nesset

Sander – Fart 5-2 (2-0)

Sander (4-3-3): Petter Rønningen – Marcus Bjørnerud, Jonas Skulstad, Marius Ellingsen, Fredrik Olsson – Didrik Nylend, Vegard Amundsen (c), Morten Saugnes – Ruben Stenberg, Trond Simen Nesset, Julian Münster

Benyttede innbyttere: Markus Nikolaisen, Ole Saugnes, Runar Nordheim

Mål Sander: Ruben (2), Trond Simen (2), Markus

Gult kort Sander: Ingen

Sander spilte lørdag toppkamp mot Fart, laget som tok ferie på samme poengsum som odølingene på tabelltoppen. I det motsatte oppgjøret ledet Sander 3-0, men etter straffe imot og Petter utvist kom Fart tilbake og klarte 3-3. Også lørdag klarte Sander å kaste bort det som så ut som en komfortabel ledelse, men denne gangen hentet de seg inn igjen og gikk til slutt seirende ut med 5-2.

Som forrige lørdag var det en kamp i strålende sommersol, og Sander kunne knapt bedt om en bedre åpning i finværet. Knappe minuttet var spilt før Ruben fikk ballen på høyrekanten, og hans innlegg/skudd fant veien rett inn ved den lengste stolpen. 1-0! Det var de grønnkledde som dominerte i den første omgangen, og Vegard var svært nære å doble ledelsen da han kjempet seg inn i Farts 16-meter og banket ballen via keepers hansker og i tverrliggeren. I varmen falt tempoet noe utover i omgangen, men i siste spilleminutt ble det igjen nettsus, og igjen var det Ruben som fant veien til mål. Olsson slo et frispark opp mot Farts mål, ballen ble stusset videre og Ruben løp flott gjennom og avsluttet fint i nærmeste hjørne. 2-0 til pause.

Fra start i den andre omgangen var det tydelig at Fart hadde bestemt seg for å heve spillet fra den første omgangen, og før kvarteret var spilt var Sanders ledelse utlignet. Først ble de tildelt det som så ut til å være et noe billig straffespark, som ble ekspedert sikkert i mål til 2-1. Deretter ble et frispark stusset videre inn mot mål, og akkurat som mot Rena forrige helg ble det gått hardt til verks mot Petter da han gikk opp for å plukke ballen. Frispark ble det ikke, og ballen ble kranglet inn til 2-2.

Sander prøvde umiddelbart å komme seg tilbake i ledelsen, og hele stadion ropte på straffe da undertegnede gikk ned i feltet i en løpsduell. Dommeren tittet ut mot assistenten sin på linja, og da det ikke ble blåst ble det kok på Sanderbenken, noe som førte til at Frank ble sendt på tribunen for resten av oppgjøret. Ikke lenge etterpå var det så Morten som gikk overende i feltet, og denne gangen markerte assistentdommer for straffe. Også dette var strengt tatt en feil avgjørelse, men da kan vi kanskje si det gikk opp i opp med den forrige. Undertegnede satte straffen i mål, og 3-2.

Ikke lenge etter skjedde så noe så sjeldent som en assist fra Petter! Ute for å avklare en ball banker han ballen opp, og Fart-forsvaret blir lurt av Sander-spillere på vei ut av offside. Undertegnede løper gjennom og får etter litt om og men kranglet ballen i mål, og 4-2. Denne gangen har ikke Sander tenkt å la ledelsen glippe, og på overtid fjerner innbytter Markus all tvil. Ny lang ball fra Olsson, ny stuss, og Markus drar seg innover i banen og sender ballen i nettet med venstrefoten. 5-2, noe som ble det siste som skjedde i kampen.

Det resultatet betyr at Sander har skaffet seg en 6 poengs luke til Fart, som nå befinner seg på tredjeplass – en plass de også kan komme til å miste til Nybergsund 2. Sander innehar enn så lenge tabelltoppen, men med to kamper mer spilt enn Trysil, som ligger 4 poeng bak på andreplass. Med seier i hengekampene er det altså Trysil som topper tabellen, men de kampene skal jo i så fall vinnes først. Nettopp Nybergsund 2 og Trysil møtes til lokaloppgjør på Nybergsund stadion tirsdag.

Uansett utfall i den kampen vil Sander gå inn i neste kamp som serieleder. Og neste kamp, det er ingen hvilken som helst kamp – den spilles på selveste Sanderdagen! Neste lørdag er det fullt liv på Sandermoen fra klokka 10 og utover, det er meldt bra vær, og både damer og herrer skal spille seriekamp. For guttas del betyr det besøk av Eidskog, som for øyeblikket ligger på femteplass på tabellen. MØT OPP PÅ SANDERDAGEN!

 

Ett svar til “Storseier i toppkamp”

  1. Tor Arne sier:

    Gratulerer med nok en sterk seier! Petter hadde egentlig et par målgivende mot Galterud også – men avslutningene til Radford/Nesset ville ikke gi ham den gleden… :)

Legg igjen en kommentar