Elverum 2-Sander/Skarnes 2-3 (0-2) – 18.08.2015

Endelig er høstsesongen igang for damene også! Vi startet med et bortemøte mot Elverum 2 som antakeligvis var revansjelystne etter vårsesongens tap i tilsvarende oppgjør.
 
Første omgang gikk som følger: Elverum trillet mye ball i forsvar og kom sjelden gjennom midten. De prøvde å nå kanter og spisser med lange baller fra forsvaret, men de gikk som regel for langt og de fikk lite ut av det. Vi lå komfortabelt rundt midtstreken, men la press på forsvaret ved en del anledninger. Vi skapte flere gode muligheter utenom målene, både etter godt press og lange baller i bakrom. Vi vant sjansestatistikken ganske greit i første omgang og ledet fortjent til pause. Det hjalp lite at Elverum hadde ballen mer enn oss. 0-1 kom allerede i det 7. spilleminuttet. Annelene la fram til Åshild som kjempet med seg ballen mot et par Elverum-spillere og satte ballen forbi keeperen. Spillet fortsatte som tidligere skrevet og både Marte G. og Åshild hadde hver sin store sjanse til å øke ledelsen. Det måtte friske bein til for å få inn det andre målet. Rett fra benken, i det 21. spilleminuttet, fikk Anna en pasning fra Stine på høyrekanten. Med sine to første berøringer (mottak og skudd) i kampen, satte hun inn 0-2 målet. Anna kunne fort ha økt enda en gang da hun fintet seg fint fri innenfor 16-meteren, men avslutningen ble for svak. Elverum ble litt farligere mot slutten av omgangen. De hadde blant annet et par gode forsøk fra distanse, men det ga ingen uttelling.
En fornøyd Sander-gjeng i pausen altså.
 
Det er mulig at vi allerede trodde vi hadde vunnet, for i de første 25 minuttene av andre omgang var det ganske tamt fra vår side. Elverum spilte hurtigere og mer direkte samtidig som de utnyttet fart og teknikk i en høyere grad fremover på banen. De var farlige da de angrep og vi slet litt i markeringene og mistet en del av aggressiviteten. Det var ikke ufortjent at de reduserte til 1-2 i det 56. minuttet. Det kom som resultat av klabb og babb i 16-meteren etter et frispark. Vi klarte ikke å klarere ballen. I Elverum sin gode periode var vi fryktelig nære den tredje scoringen. Marte G. prøvde seg på en frekkis fra 25 meter, men keeperen klarte å dytte ballen i tverrliggeren. Elisabeth var først på returen, men skjøt i tverrliggeren fra 5 meter. Vi burde ha ledet 3-1 der. I stedet gikk Elverum i angrep og fikk en corner. Den ble nikket i mål av en høytsvevende Elverum-spiller. Ikke helt det kampbildet vi hadde sett for oss i andre omgang, men vi ga oss ikke. Elverum ville gjerne komme gjennom i bakrom, men Emma og forsvaret var flinke til å lese spillet og ryddet opp før det ga ytterligere resultater. Vi klarte å hente oss inn de siste 15-20 minuttene og vi klarte å løfte laget mer. Annelene kunne fort ha gitt oss ledelsen etter en fin fem-og-førr pasning fra Marte G., men det var ingen futt i avslutningen dessverre. Vi klarte allikevel å ro i land seieren. Marte G. var veldig sentral da hun presset Elverum sitt forsvar til å gjøre en grov feilpasning rett i beina til Anna som hadde fri vei mot mål. Avslutningen var iskald og 2-3 var et faktum. Dette skjedde i det 76. spilleminuttet og det var nok tid igjen for Elverum til å utligne, men vi holdt unna og sikret oss en herlig 3-poenger.
Det er mulig at uavgjort hadde vært et greit resultat nøytralt sett, men heldigvis trakk vi det lengste strået.
 
Laget (4-5-1): Emma Kvello – Andrea Østhagen, Nina Harstad, Nora Larsen, Frida Løkken – Elisabeth Myhrer, Stine Engebretsen, Dorthe Wang, Annelene Kristoffersen, Åshild T. Vatne – Marte Gigernes
 
Benken: Ingeborg Julsrud, Kajsa Wang, Marthe Myhrer, Anna Mellem.
 
Målene:
0-1: Åshild (Annelene), 7 min.
0-2: Anna (Stine), 21 min.
1-2: 56 min.
2-2: 68 min.
2-3: Anna (Marte G.), 76 min.
 
 
Annelene :)
 

Legg igjen en kommentar