Var det én kamp i år som fortjente et «før kampen»-innlegg, så var det denne.

Det er lørdag 6.oktober 2007. Etter borteseier 2-3 i siste kamp for sesongen jubler Sanderspillerne for 3.plass på tabellen og mulighet til spill om opprykk til 2.divisjon dersom HamKam 2 hindres av at førstelaget rykker ned fra Tippeligaen. På motsatt banehalvdel er det helt definitivt ikke snakk om 3.divisjon i 2008, og det har vært klart lenge. Med 3 poeng på hjemmebane (tre uavgjorte) og én enslig seier på bortebane (og ingen uavgjorte) ender hjemmelaget denne oktoberkvelden sist i avdelingen og må ta turen ned en divisjon – og attpåtil tar de farvel med hjemmetap for Sander. Stort verre kan det ikke bli på Furumoen – Galterud er definitivt nest best i Odalen.

Nær 8 år senere er det klart for ny kamp på Furumoen. Det ble med den ene sesongen i 4.divisjon i 2008 – men av helt feil grunner. Siden den gang har de blå-hvite vært å finne i 5.divisjon – hvis de har vært å finne i det hele tatt, unntatt som arrangør av Vintercupen. Men i nettopp Vintercupen har man kunnet ane at noe har vært i gjære, seieren i 2014 ble fulgt opp med 2.plass i 5.divisjon og tilbud om opprykk før årets sesong, og jammen innledet man ikke den med å vinne sin egen cup igjen. Sesongen så langt har gitt 4-1-4 og 7.plass, og det skrytes hemningsløst av egne prestasjoner på Facebook. Hva kan stå i veien for Galterud og Odalsherredømme?

Sander IL.

I morgen, onsdag 1.juli klokka 19:00, kastes tabeller og form ut av vinduet. For første gang siden 6.oktober 2007 skal A-lagene til Sander IL og Galterud IF møtes i obligatorisk kamp.

Dette handler ikke om 3 poeng.

Dette handler om heder, ære, stolthet.

Dette er lokalfotball.

MØT OPP!

Ett svar til “Før kampen: Galterud”

  1. Tor Arne sier:

    Det er godt å høre at ikke alle i dagens samfunn har blitt historieløse. Kampen mot Galterud betyr mye mer enn kampen om poeng. Lykke til i dag – heia Sander!

Legg igjen en kommentar